Uljara Vukšić

Rodinná firma Vukšić vznikla v roku 1995 ako prvá súkromná lisovňa olivového oleja v Dalmácii.
Medzi prvými menia tradičný spôsob výroby oleja, kedy sa zrelé olivy na niekoľko dní ponorili do sudov s morskou vodou aby z nich vytiahla horkosť a dala im tradičnú chuť. Potom sa olivy lisovali a získal sa panenský olivový olej zelenožltej farby s prenikavou chuťou.
V spolupráci s uznávanými odborníkmi sa vydáva Kajo Vukšić, hlava rodiny, na cestu za najkvalitnejším dalmatínskym olejom, ktorá pokračuje až dodnes. Jeho vízia pritiahla aj zvyšok rodiny a už druhá generácia pracuje s najmodernejšími technológiami a postupmi a vylepšuje kvalitu svojich olejov aby naplnila svoj cieľ.

Firma síce nemá žiaden vlastný olivový háj, preto sa sústredili na čo najlepšiu organizáciu nákupu a spracovania olív. Olivy vykupujú od starostlivo vybraných dodávateľov, rodinných fariem z Jesenice do Sapinih Dolacu a Drvenika. Olivy sa zbierajú ručne a max do 48 h sú premiestnené do spracovateľského závodu . Správnym spracovaním, výberom optimálneho stupňa zrelosti a správnym zaobchádzaním pri skladovaní sú dosiahnuté najdôležitejšie predpoklady pre získavanie vysoko kvalitného extrapanenského olivového oleja, zdravého a lahodného s príjemnými senzorickými vlastnosťami.

Oleje sa skladujú pri teplote 10-20°C, na suchom a tmavom sklade v nerezových tankoch. Po usadení sa olej scedí až trikrát, v závislosti na potrebe. Nie sme zástancovia filtrácie oleja, pretože pri tejto príležitosti filter zachytáva určitú časť antioxidantov.


Partneri

  • Njezino Veličanstvo Masline
  • Vaše personálne
    a mzdové oddelenie

Kontakt

Mobil: 0905 275 940
Adresa: Garbiarska 5, 040 01 Košice
E-Mail: advia@advia.sk
Kontakt