Uljara Vukšić
Rodinná firma Vukšić vznikla v roku 1995 ako prvá súkromná lisovňa olivového oleja v Dalmácii.
Medzi prvými menia tradičný spôsob výroby oleja, kedy sa zrelé olivy na niekoľko dní ponorili do sudov s morskou vodou aby z nich vytiahla horkosť a dala im tradičnú chuť. Potom sa olivy lisovali a získal sa panenský olivový olej zelenožltej farby s prenikavou chuťou.
V spolupráci s uznávanými odborníkmi sa vydáva Kajo Vukšić, hlava rodiny, na cestu za najkvalitnejším dalmatínskym olejom, ktorá pokračuje až dodnes. Jeho vízia pritiahla aj zvyšok rodiny a už druhá generácia pracuje s najmodernejšími technológiami a postupmi a vylepšuje kvalitu svojich olejov aby naplnila svoj cieľ.
Firma síce nemá žiaden vlastný olivový háj, preto sa sústredili na čo najlepšiu organizáciu nákupu a spracovania olív. Olivy vykupujú od starostlivo vybraných dodávateľov, rodinných fariem z Jesenice do Sapinih Dolacu a Drvenika. Olivy sa zbierajú ručne a max do 48 h sú premiestnené do spracovateľského závodu . Správnym spracovaním, výberom optimálneho stupňa zrelosti a správnym zaobchádzaním pri skladovaní sú dosiahnuté najdôležitejšie predpoklady pre získavanie vysoko kvalitného extrapanenského olivového oleja, zdravého a lahodného s príjemnými senzorickými vlastnosťami.
Oleje sa skladujú pri teplote 10-20°C, na suchom a tmavom sklade v nerezových tankoch. Po usadení sa olej scedí až trikrát, v závislosti na potrebe. Nie sme zástancovia filtrácie oleja, pretože pri tejto príležitosti filter zachytáva určitú časť antioxidantov.
Mini Galéria
Olivové oleje Oblica Gurmánsky olej CVITA Extrapanenský olivový olej CVITA levantinka www.olioil.sk Zlatna Oblica chorvátsky olivový olej OliOil.SK na FBKontakt
Mobil: 0905 275 940
Adresa: Garbiarska 5, 040 01 Košice
E-Mail: advia@advia.sk
Kontakt